Staat D66 Arnhem voor gelijke kansen voor alle kinderen?

Last Updated on 11 september 2023 by M.G. Sulman

Op woensdag 16 maart 2022 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. Zo ook in Arnhem. Schrijver dezes kreeg in zijn tijdlijn op Facebook een gesponsorde boodschap van D66 Arnhem met de tekst: “D66 kiest voor gelijke kansen voor alle kinderen”. Dat is echter een flagrante leugen die om een reactie vroeg.

D66 Arnhem en reactie op abortus

Ik schreef:

“Behalve aan de Sonsbeeksingel 29-31.”

De reactie van D66 Arnhem was:

“Een ongewenste zwangerschap moet zo veel mogelijk worden voorkomen. Door goede seksuele voorlichting en beschikbaarheid van voorbehoedsmiddelen. Maar dit lost niet alles op. In sommige gevallen is een zwangerschap hoe dan ook ongewenst, in andere gevallen is inzicht in de gezondheid van het ongeboren kind een reden de zwangerschap af te breken. Wat de reden ook is, iedere vrouw die deze keuze maakt, moet goed en veilig geholpen worden. D66 beschermt ook in Arnhem het recht op abortus. Vrouwen moeten vrij van intimidatie en zonder lastiggevallen te worden naar een abortuskliniek kunnen gaan.”

Het is positief dat D66 Arnhem spreekt van ‘ongeboren kind’ en dat het niet als ‘een klompje cellen’ wordt neergezet, zoals vroeger heel gebruikelijk was door voorstanders van abortus. Er werd dan vaak beweerd: “Een embryo is niet meer dan een klompje cellen.” Zo bezien is een volwassene ook niet meer dan een klomp met cellen. Weliswaar een grotere klomp, maar nog steeds een klomp. Een ongeboren kind is vanaf het prille begin leven dat in potentie tot volle wasdom kan komen. Dit neerzetten als slechts een klomp cellen doet de volle omvang van het menszijn – van conceptie tot wieg tot graf – geen recht.

Mijn reactie luidde:

“Noem het ‘beestje’ bij de naam i.p.v. verhullend taalgebruik. Het gaat dus om het recht om je (ongeboren) kind te (laten) doden. Kinderen verdienen [echter] bescherming, in welke fase van het leven dan ook en ongeacht de plek waar ze zich bevinden. Abortus is een gewelddaad die een einde maakt aan een onschuldig mensenleven. Een kind moet vrij van geweld kunnen opgroeien, ook voordat ze geboren zijn. Je kunt niet recht praten wat krom is. Kortom, D66 kiest niet voor gelijke kansen voor alle kinderen. Leugen doorprikt.”

Het probleem van ongewenstheid – waar D66 van spreekt – is een goed argument om geen kinderen te willen, maar een slecht argument om ze te elimineren. Kinderen die geëlimineerd worden aan de Sonsbeeksingel 29-31 te Arnhem hebben geen enkele kans. Het leven en daarmee hun kansen, wordt ze ontnomen. En D66 Arnhem laat hen vallen als een baksteen.

Abortus is een gewelddaad. Daar is geen discussie over mogelijk. Op deze site zie je foto’s van geaborteerde kinderen: https://www.abortionno.org/abortion-photos/nggallery/page/2 Een waarschuwing is op zijn plaats! Deze website bevat ZEER GRAFISCHE en GRUWELIJKE foto’s van geaborteerde baby’s.

Een gecorrigeerde verkiezingsslogan van D66 Arnhem