Indiase kipcurry met basmatirijst en naan

Last Updated on 11 augustus 2024 by M.G. Sulman

🌶️🍛 Zin in een heerlijk comfortfood met een exotisch tintje? Deze smaakvolle Indiase kipcurry is precies wat je nodig hebt! 🥘 Met de perfecte balans tussen kruiden en specerijen, is dit gerecht een ware smaakexplosie. De zachte kippendijfilets worden langzaam gegaard in een rijke saus van tomaten en aromatische kruiden zoals kardemom en steranijs. Het resultaat? Een geurige, volle curry die je meteen doet verlangen naar meer. Serveer met luchtige rijst of versgebakken naan voor een maaltijd die je zeker nog een keer wilt maken! 😋🌿

Indiase kipcurry met basmatirijst en naanbrood / Bron: Martin Sulman

Recept: Indiase kipcurry met basmatirijst en naan

Indiase curry met kippendijfilet:

Ingrediënten

  • 500 g kippendijfilets, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels plantaardige olie (zoals zonnebloemolie of ghee)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gember (ongeveer 2 cm), geraspt
  • 1-2 rode pepers, fijngehakt (afhankelijk van hoe pittig je het wilt)
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 3-4 kardemompeulen, gekneusd
  • 1 steranijs
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 200 ml water of kippenbouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander, fijngehakt (optioneel)
  • Basmatirijst en naanbrood, voor erbij

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het mosterdzaad en komijnzaad toe en bak totdat de zaadjes beginnen te poppen en geuren, ongeveer 1 minuut.
  2. Voeg de kardemompeulen en steranijs toe en bak deze een minuutje mee om de smaken vrij te laten komen.
  3. Voeg de ui toe en bak deze totdat hij glazig is, ongeveer 3-4 minuten.
  4. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak dit nog 1-2 minuten mee, totdat het geurt.
  5. Voeg de kippendijfilet toe aan de pan en bak de stukjes rondom bruin, ongeveer 5-7 minuten.
  6. Roer de kurkuma en gemalen koriander door de kip en bak dit 1-2 minuten mee.
  7. Voeg de tomatenblokjes en water of kippenbouillon toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de curry 20-25 minuten zachtjes sudderen totdat de kip gaar is en de saus is ingedikt.
  8. Breng de curry op smaak met zout en peper.
  9. Verwijder voor het serveren de steranijs en eventueel de kardemompeulen.
  10. Serveer de curry met basmatirijst of naanbrood en garneer met verse koriander indien gewenst.
Een Indiase vrouw die haar eigen naan maakt / Bron: Martin Sulman m.b.v. AI Drawing Image Generator

Reacties en ervaringen

Hieronder kun je reageren op dit artikel. Je kunt bijvoorbeeld je ervaringen delen over het bereiden van een Indiase kipcurry, of tips geven. Wij stellen reacties zeer op prijs. Reacties worden niet automatisch (direct) gepubliceerd. Dit gebeurt nadat ze door de redactie gelezen zijn. Dit om ‘spam’ of anderszins ongewenste c.q. ongepaste reacties eruit te filteren. Daar kunnen soms enige uren overheen gaan.