Siemens afzuigkap piept: hoe te resetten?

Last Updated on 5 juli 2024 by M.G. Sulman

Heb je een Siemens afzuigkap met rechthoekige druktoetsen die blijft piepen? Volg deze eenvoudige stappen om het probleem op te lossen. Met een paar druk op de juiste knoppen kun je jouw afzuigkap resetten en de piepende geluiden stoppen. Hier lees je hoe je dat doet.

Siemens afzuigkap piept: hoe deze te resetten? / Bron: Martin Sulman m.b.v. AI Drawing Image Generator

Siemens afzuigkap piept: Stappen om deze te resetten?

Dit zijn de stappen die je dient te zetten om de piepende afzuigkap van Siemens te resetten:

 1. Toets 0 indrukken en vasthouden:

  • Druk de toets gemarkeerd met “0” in en houd deze ingedrukt. Dit is meestal de “uit” knop of de knop om de afzuigkap uit te schakelen.
 2. Ventilator toets indrukken:

  • Terwijl je de toets “0” ingedrukt houdt en het indicatielampje “0” brandt, druk je ook op de meest rechtse toets met het symbool van een ventilator en een pijltje. Dit symbool duidt meestal op de resetfunctie voor het filter of een andere onderhoudsfunctie.
 3. Wacht tot de indicatie C of ~ uitgaat:

  • Houd beide toetsen ingedrukt totdat de indicatie “C” of een soortgelijk symbool (~) uitgaat. Dit geeft aan dat de reset of het reinigingsproces is voltooid.
 4. Laat de toetsen los:

  • Zodra de indicatie uitgaat, kun je beide toetsen loslaten.

Deze stappen zouden moeten helpen bij het resetten van je Siemens afzuigkap en mogelijk het oplossen van het piepende geluid. Als het probleem hiermee niet is opgelost, raad ik aan om de handleiding van je specifieke model te raadplegen voor verdere instructies of contact op te nemen met de klantenservice van Siemens voor extra ondersteuning.

Tot slot

Controleer het filter! Een van de meest voorkomende oorzaken van een piepende afzuigkap is een vuil of verstopt filter. Maak de vetfilters en/of koolstoffilters schoon of vervang ze indien nodig.

Reacties en ervaringen

Hieronder kun je reageren op dit artikel. Je kunt bijvoorbeeld je ervaringen delen over leverpijn, of tips geven. Wij stellen reacties zeer op prijs. Reacties worden niet automatisch (direct) gepubliceerd. Dit gebeurt nadat ze door de redactie gelezen zijn. Dit om ‘spam’ of anderszins ongewenste c.q. ongepaste reacties eruit te filteren. Daar kunnen soms enige uren overheen gaan.