Last Updated on 11 september 2023 by M.G. Sulman
Curanol aambeienzalf houdt de bloedvaten elastisch en bevordert de doorbloeding ter plaatse. De zalf bevat een combinatie van vier natuurlijke stoffen die de wand van de bloedvaten van buitenaf elastisch houden en de doorbloeding ter plaatse bevorderen. Je merkt het verschil door de bijzondere samenstelling van de elkaar ondersteunende natuurlijke stoffen. Curanol zalf is zeer geschikt voor gebruik rond de anus (tegen aambeien), maar kan ook gebruikt worden voor de cosmetische verzorging van spataderen. Curanolzalf is geschikt voor zwangere vrouwen en kan het beste worden gebruikt in combinatie met de Curanol tabletten. Curanolzalf verzorgt de huid rond de anus van buitenaf en de tabletten ondersteunen van binnenuit het behoud van soepele en elastische aderen.
Inhoud
Aambeien
Wat zijn het?
Aambeien, ook wel hemorroïden genoemd, zijn uitstulpingen van bloedvaten in de anus en rectum. Ze kunnen pijn, jeuk, bloedingen en een ongemakkelijk gevoel veroorzaken.
Er zijn verschillende oorzaken van aambeien, zoals:
- Obstipatie: Als je vaak moeite hebt om te poepen en gaat persen, kan dit leiden tot aambeien.
- Zwangerschap: De druk op de bekkenbodem tijdens de zwangerschap kan leiden tot aambeien.
- Zittend werk: Als je veel tijd zit, kan dit leiden tot aambeien.
- Overmatig tillen: Als je vaak zware voorwerpen tilt, kan dit leiden tot aambeien.
- Erfelijkheid: Sommige mensen hebben een hoger risico op het ontwikkelen van aambeien vanwege hun familiegeschiedenis.
Behandeling van aambeien
Er zijn verschillende behandelingen voor aambeien, waaronder:
Zalf
Er zijn verschillende zalven die worden gebruikt om aambeien te behandelen, zoals zinkzalf, hydrocortisonzalf en zalf met toverhazelaar, zoals Curanol aanbeienzalf
Stappenplan voor zelfzorg
Er zijn enkele dingen die je zelf kunt doen om de symptomen van aambeien te verminderen, zoals het gebruik van warmtezakjes, het vermijden van zittend werk en het eten van voedsel dat rijk is aan vezels.
Medische behandelingen
In sommige gevallen kan een arts medische behandelingen voorstellen, zoals inspuiten, afbinden of dichtschroeien van je aambeien. Ook kunnen combinaties van deze behandelingen worden uitgevoerd.
Huisarts raadplegen
Het is belangrijk om je huisarts te raadplegen als je aambeien hebt, omdat ze soms een teken kunnen zijn van een ander gezondheidsprobleem. De huisarts kan je advies geven over de beste behandeling voor jouw specifieke situatie.
Ingrediënten van Curanol aambeienzalf
Curanol is samengesteld uit plantaardige ingrediënten, zoals:
- Hamamelis virginiana, ook wel bekend als Amerikaanse toverhazelaar. Hamamelis virginiana werkt onder meer samentrekkend en antiseptisch.
- Calendula officinalis, ofwel goudsbloem. Door haar ineenschrompelende en samentrekkende eigenschappen helpt het tegen aambeien.
- Echinacea purpurea, ofwel rode zonnehoed. Echinacea purpurea werkt onder andere antiseptisch en voorkomt infecties.
- Aesculus hippocastanum, ofwel witte paardenkastanje. Het versterkt de wanden van de venen, het stimuleert de veneuze circulatie en is bovendien ontstekingsremmend.
- Zwaveldepuratum, gericht op het herstel van de opperhuid.
- Thiamine (vitamine B1): deze vitamine is nodig voor de gezondheid van o.a. de huid.
- dl-alfa-tocoferol (vitamine E), hetgeen bijdraagt aan de bescherming van je huid.
- Aqua purificata, ofwel gezuiverd water, met als voordeel ten opzichte van gewoon leidingwater dat de zouten verwijderd zijn.
- Alcohol, werkt ontsmettend.
- Paraffine, een soort vet dat wordt gemaakt van aardolie / minerale olie.
- Petrolatum, ofwel vaseline. Dit is een witte tot gele zalfachtige substantie die bestaat uit een mengsel van vaste en vloeibare koolwatersoffen.
- Isopropylmyristaat: een waterheldere laag visceuze olie met een groot spreidend vermogen op de huid.
- Polyglyceryl-2-dipolyrox: plantaardige materialen ten behoeve van de huiverzorging.
Je moet de zalf niet gebruiken als je gevoelig bent voor één van deze bestanddelen.
Werking en gebruik van Curanol aambeienzalf
Werking
Curanol aambeienzalf is volledig samengesteld op basis van plantaardige bestanddelen en kan meerdere keren per dag licht aangebracht worden. Heel veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van aambeien en dat is heel vervelend. Ook na de bevalling is er een verhoogde kans op aambeien als gevolg van uitgezakte bloedvaten door (het persen tijdens) de bevalling. Eén van de producten die je tijdens de zwangerschap en vlak na de bevalling (preventief) kunt gebruiken is Curanol zalf. Dit smeerseltje verzorgt de huid rond de anus en houdt de bloedvaten elastisch door het ter plaatse bevorderen van de doorbloeding.
Gebruik
Meerdere keren per dag de zalf dun aanbrengen en licht inmasseren. Niet gebruiken als je overgevoelig bent voor een van de componenten. Curanol kan veilig worden gebruikt tijdens zwangerschap en borstvoeding. Om de tube voor de eerste keer te openen, druk je de dop ondersteboven en doorboor je het membraan.
Zwangerschap en borstvoeding
Het mag worden toegepast tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding. Je kunt het meerdere keren per dag dun aanbrengen en licht inmasseren. De zalf is tot 6 maanden na opening houdbaar. Curanol zalf laat zich uitstekend combineren met Curanol tabletten. Raadpleeg voor gebruik altijd eerst de bijsluiter!
Reacties en ervaringen
Hieronder kun je reageren op dit artikel. Je kunt bijvoorbeeld je ervaringen delen over curanol aambeienzalf, of tips geven. Wij stellen reacties zeer op prijs. Reacties worden niet automatisch (direct) gepubliceerd. Dit gebeurt nadat ze door de redactie gelezen zijn. Dit om ‘spam’ of anderszins ongewenste c.q. ongepaste reacties eruit te filteren. Daar kunnen soms enige uren overheen gaan.