Last Updated on 6 september 2022 by M.G. Sulman

Curanol aambeienzalf houdt de bloedvaten elastisch en bevordert de doorbloeding ter plaatse. De zalf bevat een combinatie van vier natuurlijke stoffen die de wand van de bloedvaten van buitenaf elastisch houden en de doorbloeding ter plaatse bevorderen. Je merkt het verschil door de bijzondere samenstelling van de elkaar ondersteunende natuurlijke stoffen. Curanol zalf is zeer geschikt voor gebruik rond de anus (tegen aambeien), maar kan ook gebruikt worden voor de cosmetische verzorging van spataderen. Curanolzalf is geschikt voor zwangere vrouwen en kan het beste worden gebruikt in combinatie met de Curanol tabletten. Curanolzalf verzorgt de huid rond de anus van buitenaf en de tabletten ondersteunen van binnenuit het behoud van soepele en elastische aderen.

Curanol aambeienzalf
Curanol aambeienzalf

Ingrediënten van Curanol aambeienzalf

Curanol is samengesteld uit plantaardige ingrediënten, zoals:

 • Hamamelis virginiana, ook wel bekend als Amerikaanse toverhazelaar. Hamamelis virginiana werkt onder meer samentrekkend en antiseptisch.
 • Calendula officinalis, ofwel goudsbloem.  Door haar ineenschrompelende en samentrekkende eigenschappen helpt het tegen aambeien.
 • Echinacea purpurea, ofwel rode zonnehoed. Echinacea purpurea werkt onder andere antiseptisch en voorkomt infecties.
 • Aesculus hippocastanum, ofwel  witte paardenkastanje. Het versterkt de wanden van de venen, het stimuleert de veneuze circulatie en is bovendien ontstekingsremmend.
 • Zwaveldepuratum, gericht op het herstel van de opperhuid.
 • Thiamine (vitamine B1): deze vitamine is nodig voor de gezondheid van o.a. de huid.
 • dl-alfa-tocoferol (vitamine E), hetgeen bijdraagt aan de bescherming van je huid.
 • Aqua purificata, ofwel gezuiverd water, met als voordeel ten opzichte van gewoon leidingwater dat de zouten verwijderd zijn.
 • Alcohol, werkt ontsmettend.
 • Paraffine, een soort vet dat wordt gemaakt van aardolie / minerale olie.
 • Petrolatum, ofwel vaseline. Dit is een witte tot gele zalfachtige substantie die bestaat uit een mengsel van vaste en vloeibare koolwatersoffen.
 • Isopropylmyristaat: een waterheldere laag visceuze olie met een groot spreidend vermogen op de huid.
 • Polyglyceryl-2-dipolyrox: plantaardige materialen ten behoeve van de huiverzorging.

Je moet de zalf niet gebruiken als je gevoelig bent voor één van deze bestanddelen.

Calendula officinalis (goudsbloem)
Calendula officinalis (goudsbloem) / Bron: Wikimedia Commons

Werking en gebruik van Curanol aambeienzalf

Werking

Curanol aambeienzalf is volledig samengesteld op basis van plantaardige bestanddelen en kan meerdere keren per dag licht aangebracht worden. Heel veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van aambeien en dat is heel vervelend. Ook na de bevalling is er een verhoogde kans op aambeien als gevolg van uitgezakte bloedvaten door (het persen tijdens) de bevalling. Eén van de producten die je tijdens de zwangerschap en vlak na de bevalling (preventief) kunt gebruiken is Curanol zalf. Dit smeerseltje verzorgt de huid rond de anus en houdt de bloedvaten elastisch door het ter plaatse bevorderen van de doorbloeding.

Gebruik

Meerdere keren per dag de zalf dun aanbrengen en licht inmasseren. Niet gebruiken als je overgevoelig bent voor een van de componenten. Curanol kan veilig worden gebruikt tijdens zwangerschap en borstvoeding. Om de tube voor de eerste keer te openen, druk je de dop ondersteboven en doorboor je het membraan.

Zwangerschap en borstvoeding

Het mag worden toegepast tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding. Je kunt het meerdere keren per dag dun aanbrengen en licht inmasseren. De zalf is tot 6 maanden na opening houdbaar. Curanol zalf laat zich uitstekend combineren met Curanol tabletten. Raadpleeg voor gebruik altijd eerst de bijsluiter!

Zwangere vrouw
Curanol aambeienzalf mag worden gebruikt tijdens de zwangerschap / Bron: Pixabay

Reacties en ervaringen

Hieronder kun je reageren op dit artikel. Je kunt bijvoorbeeld je ervaringen delen over curanol aambeienzalf, of tips geven. Wij stellen reacties zeer op prijs. Reacties worden niet automatisch (direct) gepubliceerd. Dit gebeurt nadat ze door de redactie gelezen zijn. Dit om ‘spam’ of anderszins ongewenste c.q. ongepaste reacties eruit te filteren. Daar kunnen soms enige uren overheen gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.